Cuvânt de întâmpinare - Andrea Sbarbati

Medicina estetică, cea regenerativă și anti-aging sunt caracterizate de o rapidă evoluție tehnologică și implică introducerea de metode terapeutice mereu noi, iar pregătirea în acest domeniu la nivel universitar este tot timpul insuficientă. Din acest motiv se naște necesitatea unei continue formări prin confruntarea între clinicieni, firme și cercetători.

Experiența pozitivă a CONFESTETIS 2018 ne-a făcut să propunem și pentru 2019 această plăcută întâlnire la Iași, caracterizată în mod particular prin prietenie academică. Ne dorim ca și a doua ediție să aibă aceleași repere fundamentale: internaționalitate, interdisciplinaritate, deschidere spre tematici inovative și un înalt nivel științific al participanților.

Valoarea acestei abordări bazate pe relaționarea directă a protagoniștilor a fost demonstrată de colaborările științifice născute după prima ediție care, în câteva cazuri, s-au concretizat prin inovare tehnologică și prin publicații de profil.

În continuare, CONFESTETIS vrea să fie un punct de accelerare tehnologică și științifică între experți care se întâlnesc într-un context extrem de favorabil pentru schimbul de idei.

În decursul primei ediții a fost introdusă o serie de noutăți nu des întâlnite în congresele de medicină estetică. În primul rând, cursurile pe cadavre care au permis participanților să deprindă cunoștințe anatomice și să le relaționeze cu tehnicile de injectare și cele chirurgicale. Important a fost și spațiul dedicat Live Demo-urilor, în care practicieni specialiști și firme din domeniu au avut posibilitatea de a demonstra direct pe pacient tehnici inovative și personalizate de tratament. Pentru aceste noutăți trebuie să mulțumim în mod special organizatorului Fix Media.

Confestetis 2018 a fost un moment relevant în dezvoltarea tematicilor precum filler, celulită, firele de tracțiune, tehnologia laser și tehnologiile de bio-stimulare. În mod cert, relevanța a fost contribuția, în tematica de liposucție, fat graft și tehnicile de prelucrare a țesuturilor injectabile ale Academiei del
Lippofiling.

Pentru 2019, în afară de extinderea și aprofundarea temelor abordate, avem câteva noutăți justifică participarea la un eveniment care își propune să își dezvolte originalitatea în panorama internațională.

În premieră, în cadrul lucrărilor conferinței, va fi prezentat Masterul în medicina estetica regenerativă și anti-aging al Universității din Verona. CONFESTETIS va fi de asemenea spațiul de prezentare în premieră a noii asociații europene de medicină estetică CREMRA.

Ambele evenimente își propun să fie momente științifice internaționale de mare nivel, care vor oferi prilej de lucrări și discuții focalizate pe temele de interes.

În concluzie, CONFESTETIS 2019 își propune să se extindă spre cercetarea de excelență în domeniul rejuvenării tisulare, confirmându-și rolul de punte între diferitele specialități și propunându-se ca un eveniment de actualizare și confruntare într-o panoramă internațională a medicinii estetice și anti-
aging .